lördag 19 januari 2008

De korsade palmernas paradis

Nu har jag varit på Inn'n'out tre gånger. Det är en hamburgerkedja som är en av södra Kaliforniens största stoltheter. Den finns bara här. När kaliforniarna jiddrar med newyorkarna om vilken del av USA som är bäst, då är Inn'n'out ett av deras trumfkort. "American food at it's best" som Scott sade nar han tog mig dit första gången.

Alla Inn'nout ser exakt likadana ut inuti och utanpå. "Quality you can taste" är deras slogan. Till exempel så gör de sin pommes frites på plats i varje restaurang. Det finns bara tre saker på menyn: Hamburgare, cheeseburgare och dubbel cheeseburgare.

Men det finns också HEMLIGA saker som inte står på menyn. Som Animal fries. Det är vanliga frittar men med ett tjockt lager av dressing och stekt lök. Man skulle också kunna säga att det är stekt lök och dressing på en bädd av pommes frites.

Vi det har laget är du bergis väldigt sugen på att besöka Inn'n'out. Lugn, det är enkelt att hitta dit. Vid varje restaurang står två korsade palmträd. När du ser dessa träd vet du att det är dags att ta av från motorvägen.

3 kommentarer:

idaida sa...

När man åker buss mellan Lund och Malmö på söndagarna måste man åka den långsamma bussen som går genom småsamhällena Åkarp, Hjärup och Arlöv. Vissa tror även att man åker genom Burlöv, men Burlöv existerar inte. Hur som helst. (Det hörde ju faktiskt inte hit alls.) När man åker från Lund till Malmö, precis innan man kommer in till Malmö, åker man förbi en väldigt konstig palm. Den lyser på ett väldigt obehagligt sätt, men jag måste titta på den varje gång. Men den är ensam och korsas inte av en annan palm, så jag har aldrig stigit av bussen där. Gud vet vad som skulle kunna hända med bara en palm, ensam i... Burlöv?

Anonym sa...

Nej, ga inte av! Det ska vara tva korsade palmer. Jag tycker overhuvudtaget att det verkar skumt med palmer i Skane i januari.

idaida sa...

Jag vet. Att den dessutom finns på en plats som inte existerar är ju varningstecken nog. Det är som det här fenomenet att gå ner i källaren när man vet med sig att man är väldigt avklädd, ensam hemma och stjärnan i en splatterfilm. Man bara gör det inte. Hur lockande det än verkar.